Skriv ut

Lugna Gatan 47

Lugnet

Underbart boende mitt i city som har allt man kan önska sig

 • Rum: 2
 • Boarea: 70 kvm
 • Avgift: 3 193 kr/mån
 • Våningsplan:5 av 7
 • Pris: 1 950 000 kr (accepterat)
 • Pristyp: Enligt ök Accepterat pris

Ansvarig mäklare

Per-Erik Nilsson
+4640420200/0766236600

Intresserad?

Information Bilder Filer

Allmän information

 • Pris:1 950 000 kr (accepterat)
 • Pristyp: Enligt ök Accepterat pris
 • Antal rum: 2 (varav 1 sovrum)
 • Boarea: 70 kvm
 • Lägenhetsnummer: 221

Byggnad

 • Byggnadsår: 1977
 • Utförda renoveringar: 2002: Hissarna renoverades. 2002: Trapphusen målades och klinker lades. 2004: Rörelsedetektorer i alla trapphus och takbeläggning byttes på samtliga hus. 2005: Alla fönster förutom de som vetter mot balkonger. Nya fönster är vita. 2007: Golvbeläggning i hissarna och nya dörrar vid ned- och uppfart till garaget. 2007: Imkanaler till kök och badrum rensades och sanerades. 2008: Byte av porttelefoner. 2012: Alla väggar slipade och målade vita i lägenheten. 2012: Köksluckor lackerade, fläkt utbytt i lägenheten. 2012: Gymmet byggdes. 2013: Fler cykelplatser på gården. 2013: Totalrenovering av badrummet i lägenheten. 2013: Delvis nya rör fram till och efter inkommande vattenventiler i kök och badrum. 2014: Ny trall på balkongen lades. 2014: Ny hallförvaring uppförd.
 • Värme och luftkonditionering:
   Uppvärmning: fjärrvärme.
  Husen ventileras via ett frånluftssystem.
  Fönster: 3-glas.
 • Kommentar byggnad:
  Marken som de fem fastigheterna står på ägs av Malmö kommun och uthyrs till föreningen med tomträtt för en årlig kostnad av för närvarande ca 2,5 miljoner kronor per år. Föreningen upplåter i första hand ytor till ordinära bostäder med bostadsrätt, men även till annan verksamhet såsom till Malmö Kommuns förskolor. Det bör observeras att Malmö kommun/förskolorna är också bostadsrättshavare.
  I fastigheterna finns fem bostadshus med totalt 229 lägenheter samt 651 kvm lokal yta. Samtliga är anslutna till ett porttelefonsystem med video.
  Lokalerna uthyrs som kontors- och lagerlokaler och till ideella föreningar.
  
  Bostadsrättsföreningen Lugnet bildades i sin nuvarande form 1977. Området byggdes och färdigställdes under åren 1977-1978. Föreningens hemsida: www.brflugnet.se.
  
  Föreningen har enligt sig själva mycket god ekonomi och har haft oförändrad årsavgift de senaste åren. En avgiftsfri månad hölls i april 2014 till samtliga medlemmar. Föreningens mål är att fortsätta ha låga avgifter och har därför inga planerade avgiftshöjningar.
  
  Under 2013 amorterade föreningen ner sina lån med 2 000 000 kronor och planerar att framöver amortera ner lånen med 500 000 kr per år
  Föreningen kommer införa gemensam el i fastigheten hos medlemmarna och användas vid nästa årsskifte 2015. Abonnemangsavgiften kommer rabatteras på den fasta månadsavgiften. Avläsning av den faktiska förbrukningen av hushållsel kommer att ske per kvartalsvis och därmed debitera bostadsrättsinnehavaren på månadsavgiften.
 • Övriga utrymmen:
  Garageplats finns att hyra för 400kr/mån. MC-plats samt gästplats kan hyras till en kostnad om 50 kr/månad.
  
  Det finns en tvättstuga i källaren per hus som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Ett Vibrasug-rum för mattor finns. Användning av tvättstugan kostar 150 kr per år. 
  
  I föreningen finns även föreningslokal, boulebana, cykelförråd och barnvagnsrum.
  
  På Lugna Gatan 1 finner man föreningens gym i källaren (nybyggt våren 2012) med ett stort utbud av maskiner och redskap (löpband, crosstrainer, träningscykel, multimaskiner, lösa vikter). Detta gym kan alla i föreningen som är medlem, sambo eller make/maka till medlem samt deras barn och eventuella inneboende ut nyttja. Gymmet är öppet mellan kl 06.00 -23.00 alla dagar. Kostnad 50:-/mån.
  
  Stor välskött gård med flertalet grillplatser och bänkar. Avsatt område för bär, frukt och köksodling.

Kommande visningar

Visningsdatum

 • På Lugnet mitt i Malmö, ett stenkast från allt vad citylivet har att erbjuda finner man denna rymliga tvårummare. Stig in från det spännande gatulivet och ta hissen upp till ett rofyllt och modernt boende. Lägenheten har ljusinsläpp från två håll och bjuder på ett stort vardagsrum med burspråk, ett rejält kök med utgång till en härlig balkong, sovrum samt badrum med tvättmaskin och torktumlare! För pendlaren ligger stationen Triangeln bara ett stenkast bort där det går tåg till både Köpenhamn och grannorterna i Skåne. Välkommen till ett underbart boende på bästa adress!

Ekonomi

 • Ingår vatten: Ja
 • Ingår värme: Ja
 • Hushållsel: 3 000 kr/år
 • Avgift: 3 193 kr/mån
 • Driftkostnad: 3 000 kr/år

Bilparkering

 • Garageplats finns att hyra för 400kr/mån. MC-plats samt gästplats kan hyras till en kostnad om 50 kr/månad. Till garageplatser är det separat kö. Det finns 174 st parkeringsplatser i huset.

Rumsbeskrivning

 • Här finner du en ljus, välplanerad och renoverad tvåa på "Gamla Lugnet" där du är i närhet till allt! Bara ett stenkast från Malmö centrum fast med lugnt läge. Närhet till parker, shopping och citytunneln som ger dig pendlingsmöjligheter över hela landet och till Danmark. Lägenheten ligger i en stabil bostadsrättsförening med låg månadsavgift. 
  
  I hallen möts du av stilla vita väggar och vitt marmorgolv. Där finns platsbyggda garderober med skjutdörrar för goda förvaringsmöjligheter.
  
  Med dubbla glasdörrar förs man vidare in till ett rymligt fint allrum med original ekparkett och vita väggar. Här finns plats för såväl soffhörna som matrumsmöblemang. Eller varför inte en arbetshörna? Stort och ljust! Placerat mot den lummiga innergården.
  
  Sovrum med fönster ut mot balkongen och innergården. Vita väggar med original ekparkett. Garderober med högglans finish. Plats för dubbelsäng.
  
  Köket går i en neutral vit färg. Generösa ytor med plats för matsalsbord. Utgång mot en härlig och stor balkong i söderläge där långa sommarkvällar kan avnjutas. Balkongen vetter mot den mysiga innergården. Den ligger som en oas i centrum, har flera möblemang med plats för att umgås. 
  
  Badrummet är nyrenoverat med exklusiva material för att höja standardnivån ytterligare. Tidlösa keramiska plattor har valts, samt nersänkt tak med Led-spotlights. Tvättmaskin, torktumlare och handdukstork är installerade för extra bekvämlighet.
  
  Detta är en fräsch och underbar cityvåning med stillsamt läge i Malmös verkliga centrum!

  Området

 • Lugnet är som omårdet beskriver ett lungt bostadsområde mitt i centrala Malmö. Det ligger 5 minuters promenad från Triangeln och dess rika utbud av butiker, resaturanger och affärer.
  
  Kommunikationerna är mycket bra, alla bussar passerar Triangeln och tar dig dit du ska. Station Norra Triangeln ligger endast 5 minuters promenad bort här går tågen tätt till när och fjärran.
  
  Det finns gott om förskolor och skolor i närområdet. För mer inforamtion gå in på www.malmo.se